Navigáció: Címlap

Hegedűs Tünde

HungarianEnglish

Reneszánsz év Los Angelesben is

E-mail Nyomtatás
A Los Angeles-i Főkonzulátus közleménye:
 
Reneszánsz év Los Angelesben is
 
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által meghirdetett Reneszánsz Év 2008 rendezvénysorozat keretében a Los Angeles-i magyar főkonzulátus és az Egyesült Magyar Ház közös programot tartott Reneszánsz Est címmel. Az est műsorában a helyi amerikai-magyar Harmonia Players együttes lépett fel reneszánsz zenei koncerttel. A közel félévszázados múltra visszatekintő kaliforniai magyar Kárpátia Táncegyüttes reneszánsz táncokat adott elő.  A helyi amatőr művészek reneszánsz korabeli irodalmi szemelvényekkel ismertették meg a szépszámú közönséget.
 
Hegedűs Tünde szegedi festőművésznő egyedi reneszánsz hangulatú festményei ideális hátteret biztosítottak az est programjához. A szegedi művész amerikai kiállítás sorozata az Egyesült Államok több nyugati parti államát átöleli.
 
Bokor Balázs főkonzul ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a reneszánsz kor örökségének üzenete: "Az ember felelős saját sorsáért!" Ma is olyan korban élünk, mikor szükségünk van arra, hogy újragondoljuk a kultúrához, a természethez, a társadalomhoz és a hagyományokhoz fűződő viszonyunkat, hogy megteremtsük az új, önmagával és környezetével harmóniában élő aktív ember fogalmát, aki múltját és jövőjét egyaránt magában hordozza.  Reneszánsz Év 2008 programsorozatának eseményei a múlt és a jelen értékeit emelik át a mindennapokba, hirdetik országszerte.
 
Eddig 700 helyszínen, 3 millió ember vett rész az évad közel 300 programjában! A Los Angeles-i reneszánsz est különleges hozzájárulás volt az OKM évadjához.