Navigáció: Címlap

Hegedűs Tünde

HungarianEnglish

Hegedűs Tünde képei és szobrai az Egyesült Államokban

E-mail Nyomtatás

Hegedűs Tünde szegedi festő és szobrász alkotásaiból nyílt kiállítás a San Diegó-i Magyar Házban a Los Angeles-i magyar főkonzulátus kulturális sorozata keretében - közölte a főkonzulátus szerdán az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a magyar művésznő, akinek 2006 októberében már volt kiállítása a San Diegó-i Magyar Házban, csaknem egy évtizede fest és készít kisplasztikákat, s 2000 óta állít ki Magyarországon és külföldön.

Hegedűs Tünde bronz kisplasztikáival és festményeivel a hétköznapi élet külsőségei, látszatai mögötti világra hívja föl a figyelmet nőies könnyedséggel. Próféták, gyermekek, spanyol táncosok, karneváli hegedűsök velencei maszkok népesítik be vásznait, amelyeket a kedden este megnyílt kiállításon az amerikai közönség is láthat.

Hegedűs Tünde Szarvas szülötte, Szegeden él, többdiplomás mérnök, bankár. A művészetet családi hagyományként kapta, nagyapja s annak barátai festőművészek voltak, így gyerekkorától részt vett a szarvasi Erzsébet-ligeti alkotótábor és a Ruzicskay Alkotóház munkájában.

Forrás: HírExtra