Navigáció: Címlap

Hegedűs Tünde

HungarianEnglish

A Chicago-i Magyar Főkonzul látogatása és Hegedűs Tünde kiállítása

E-mail Nyomtatás

A Chicago-i Magyar Főkonzul látogatása és Hegedűs Tünde kiállítása a Minnesotai Magyarok ünnepi vacsorája alkalmából

A Minnesotai Magyarok ünnepi programmal és vacsorával emlékeztek meg nemzeti ünnepünkről, a 1848 –49 magyar forradalom és szabadságharcról  március 14-én a Unity Church Unitarian helységeiben, St. Paul városban.

Az ünnepi programot bevezette Lisa Torvik, majd 1848-49-es költeményeket szavaltak Vincze Zsolti és Konkoly Ibolya: Petőfi Sándor “Talpra magyar”-t ezt követően Petőfi Föltámadott a tenger c. versét szavalta Fülöp Ágnes magyarul és Paul G. Fülöp angolul, (Szirtes György fordításában). Ezután Grauzer Csilla, a Minnesotai Magyarok elnöke bemutatta vendégeinket Dr. Mezei István Főkonzult és Egri Magdolna Konzult Chicago Illinois államból. A Főkonzul úr mondta az ünnepi beszédet, amelyben kiemelte az 1848-49-es szabadságharc eredményeit egy demokratikusabb és független Magyarország megteremtésében és hangsúlyozta a magyar és magyar-amerikaiak összetartozását.
 
Az este hangulatát növelte a Hegedűs Tünde, magyar festőművész alkotásainak kiállítása. Hegedűs Tünde, Szegeden élő művész a közelmúltban mutatta be festményeit és szobrait Los Angeles-ben az ott működő Magyar Főkonzulátus és Dr. Bokor Balázs Főkonzul támogatásával. Most, a Minnesotai Magyarok ünnepi programjára elhozott 20 érdekes, különböző témájú festményt, valamint válogatást bronz szobraiból, amelyek a templom fogadótermében kerültek kiállításra. Az alkotások felállításában Szabó Attila marketing szakember dolgozott és segített a technikai feladatok megoldásában is. A műveket nagy érdeklődéssel tekintették meg az ünnepi vacsorán résztvevő magyarok és magyar-amerikaiak, valamint amerikai barátaink. A kiállítás magas művészi szinten megfestett képei és szobrai komoly sikert arattak.
 
Fülöp László és Ágnes