Navigáció: Címlap

Hegedűs Tünde

HungarianEnglish

A Művészet és Kultúra Világa Egyesület - Kenyér c. kiállítása

E-mail Nyomtatás
Művészi hitvallás a „Kenyér” Című Kiállításhoz
 
Az életem egyik legnagyobb ajándékaként kaptam meg azt a tehetséget, amely a racionális világból az álmaim, vágyaim, boldogságom és fájdalmaim megélésébe, feldolgozásába képes vezetni.
 
A kezdetekkor, a még nem a külvilág számára készült festményeimből és bronz kisplasztikáimból egy csodálatos kiállítás született, amelyből televíziós film is készült. A dokumentumfilm hűen tükrözi, hogy a művészet segítségével a mély hitemet képes vagyok sugározni az emberek felé. Ezután Magyarországon és Európában egymást követték a kiállítások, magazinokban, művészeti újságokban riportcikkek, televíziós és művészklub riportok. 
 
"...Kiállításai jól példázzák azt, miként válik eggyé egy törékeny női testben két lélek, a racionálisan gondolkodó, egyetemi többdiplomás, szakmailag sikeres élelmiszeripari mérnök-bankár, valamint a játékos, "homo ludens"-i, érzéki, képalkotó ember, az, aki belső késztetést érez érzelmei két- és háromdimenziós megjelenítésére. Fest, grafikát készít, kezei között szobrok születnek..."  (Szabóné Komlovszky Ildikó)
 
Bankári vénámat meg nem tudva tagadni, megteremtettem egy Kulturális Szalont, illetve egy művészeti alapítvány alapjait. 
 
A szociális érzékenységem sok alkotásomban erős nyomot hagy. Mások fájdalma, vagy a felszabadult vidámsága mélyen megérint, az alkotás segítségével vagyok képes feldolgozni ezeket az érzelmeket.
 
"A Kenyér" című felhívás azért ragadta meg a figyelmemet, mivel az emberi léthez olyan szorosan kapcsolódó, létszükségletet szimbolizáló témát jelenít meg. Az emberi élet alapjait szimbolizálja a Kenyér. A megléte jelenti a biztonságot, a boldogságot, a megnyugvást, a hiánya a félelmet, kétségbeesést, fájdalmat, elszigetelődést az elégedett emberektől. Ezt a kétségbeesést, a magányt dolgozta fel a pályázásom szerinti két festmény.