Navigáció: Címlap Rólam

Hegedűs Tünde

HungarianEnglish

Rólam

E-mail Nyomtatás
Van egy régi kérdezz – felelek gyermekjáték, amely így szól: „Amerikából jöttem, mesterségem címere...” Nos, Hegedűs Tünde esetében a kérdés első felére a válasz egyszerű: Szarvasról jött, ott született a Kőrösök völgyében, abban a városban, amely ihletet adott olyan neves művészeknek, mint Ruzicskay György, Melis György és még folytathatnánk a Szarvasról származó művészek sorát. Gyermekévei a növények, állatok, a levegő, a víz – egyszóval a természeti környezet közvetlen közelségével, s a mesék világával párosulva hatottak a szenzitív kislányra. A néptánc, a zene, a színjátszás, a díszítőművészet, ruhatervezés és készítés, a grafikus melletti nyarankénti feladatvállalás, mind – mind lételeme volt, formálta egyéniségét.
Ha most rákérdezünk az „Amerikából jöttem, mesterségem címere...” szójáték másik felére, mi is mestersége címere, - Hegedűs Tünde esetében a válaszadás már sokkal nehezebb. Kiállításai jól példázzák azt, miként válik eggyé egy törékeny női testben két lélek, a racionálisan gondolkodó, egyetemi többdiplomás, szakmailag sikeres élelmiszeripari mérnök-bankár, valamint a játékos, „homo ludens”-i, érzéki, képalkotó ember, az, aki belső késztetést érez érzelmei két- és háromdimenziós megjelenítésére. Fest, grafikát készít, kezei között szobrok születnek.
Műveinek legfőbb tárgya az ember, a természet, a „madonnai ihletésű” kecses női test, mely kisplasztikáinak vissza-visszatérő alakja, kinek társa az elő-előtűnő rózsacsokor, mely a hűség, a szeretet, s a szenvedélyes szerelem földi szimbóluma.
Szabóné Dr Komlovszky Ildikó
 
Hegedűs TündeTöbbdiplomás mérnök-bankárként, Magyarország meghatározó gazdasági köreiben vezető pénzügyi szakemberként dolgozom. Az életem egyik legnagyobb ajándékaként kaptam azt a tehetséget, amely a racionális világból álmaim megélésébe képes vezetni.
 
Nem a külvilág számára készült festményekből és bronz kisplasztikákból két évvel ezelőtt egy csodálatos kiállítás született, amelyből televíziós film is készült. A dokumentumfilm hűen tükrözi hogy a művészet segítségével a mély hitemet képes vagyok sugározni az emberek felé.
 
Ezt követően Magyarországon és Európában egymást követték a kiállítások, női magazinban, művészeti újságban riportcikkek, televíziós és művészklub riportok. Díszvendégként meghívásokat kaptam jótékonysági célú rendezvényekre.

 

 

ELÉRHETŐSÉGEM:

Postai cím: 6720 Szeged, Feketesas u. 25.
Tel.: +36 30 278 4440
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
Feketesas Szalon - a kultúrák találkozásáért
 
Postai cím: 6720 Szeged, Feketesas utca 25. HUNGARY
weboldal:  www.feketesasszalon.hu